Dah masuk minggu ke 28. adoii… terasa baby kicking here & there.

– Last week checkup, doktor kata baby girl again.. hmm.. actually tak kisah girl ke boy, asalkan baby sihat. Tapi pelik jugak sbb setakat nihh ramai yg agak2 baby boy, berdasarkan bentuk perut aku yang melonjong ke depan. memang berbeza dengan Fahda. Masa fahda dulu aku serba bulat, dari kaki, tangan, muka, perut, pinggang. Tapi kali ni aku bulat perut ke depan. kalau dari belakang tak nampak aku ni pregnant.. ni kata orang lahh.. aku iye aje…

– Berat 73.8kg.. alamak.. naik 4 kg la… last month 69.5kg.. ni Hari raya & opeh house punya penangan lah ni.. ohh tidak.. diet.. diet.. Pregnant pun kena diet ke? sudah semestinya…!

– Puasa lepas kantoi 3 hari.. alhamdulillah aku dapat puasa hampir sebulan. yang kantoi 3 hari tu sebab memang tak terbangun sahur.. kalau tak bersahur, amat perit rasanya badan ni nak bertahan sampai ke petang..

– Hari ni tak kerja.. EL sbb sekolah fahda ada buat TNB maintenance.. so aku pun EL lah. kebetulan tengah sakit2 badan nih. amik kesempatan berehat.

hmm.. tak de ape lah nak citer.. bosan..