Alhamdulillah.. aku sudah melepasi minggu ke 23. Kalau pergi scan due date tu seakan beranjak lambat sikit seminggu dari due date asal iaitu 31/12/2010. May be sebab ikut size baby dalam perut masa tu.

Semalam pergi checkup,
– scan baby tak nampak jantina lagi.. asyik menyorok aje.. Actually tak kisah boy or girl, asalkan sempurna dan sihat hendaknya.
– berat turun 500 gram.. from 70kg to 69.5kg. hah..! semestinya sebab puasa, pembakaran lemak berlaku dengan lebih pantas..
– anggaran berat baby dalam 60g, sebesar buah mangga.. ini ikut yg aku baca dalam buku..
– semalam tak puasa sbb kalau ikutkan kena minum air gula, so dr suruh puasa dari pukul 10 malam. Maknanya sahur pun tak boleh makan jugak.. Tp dr kata tak payah buat dulu, next visit baru buat. OK aje.. tp tak larat pulak untuk meneruskan puasa sbb tak makan langsung dari pukul 10 mlm tadi… Masuk hari ni dah 2 hari tak puasa.. 2-2 sbb tak makan masa sahur..🙂

Harap semuanya sihat sampai ke minggu2 terakhir nanti… kepada semua, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin…