Apa nak buat dengan buku exercise lama? Semalam mama saja belek buku-buku exercise lama Fahda. Memang banyak ada > 50 biji/ buah buku semuanya math, bm, science, jawi semuanya ada.. dari sekolah baru ke sekolah lama. banyak yang dah siap tp ada jugak yang tak buat langsung. Tak boleh jadi ni.. belum habis buku lama dah beli buku baru. biasalah tu kann..

buku-buku fahda yang banyak dah siap semuanya…

Nak buang sayang sbb masih ada exercise yang tak siap lagi. ruginya nanti. nak bg Fahda buat pun macam dia tak de mood sbb tu buku lama. So mama koyakkan mana2 page yang belum buat and kumpulkan semuanya. 

 

Wahh… its about 100 worksheet yang tak buat lagi.

 so i group 10 helai – 10 helai and staples it… so dapat lah dalam 10 set worksheet campur2 subjek.

anytime bila2 fahda free, mama akan ambik 1 set for you to do it. Anyway, belum ape-ape lagi dia dah siap 1 set. hehehe.. memang terlebih rajin sgt dia nih..

Ni mama kat office ni.. sebelum datang kerja tadi pun dah pesan kat Fahda. You do 1 set homework on the dining table.  lepas tu baru boleh main dengan anak-anak jiran depan rumah. Senang tak payah nak buka buku banyak2.. i’m sure she will complete 1 set easily. sbb semuanya dia dah belajar, just nak practise aje.. Insya-allah.

“Ya-Allah, kau terangkanlah hati anak ku Fahda Nur Sakinah, lapangkan rezekinya, dekatkanlah menuju kebaikan dan jauhkan dari segalaa keburukan… Aminn…”