lama tak chat pasal anak2 ni..
 
semalam kan sy tengok citer movie omputih kat TV .. fahda pun tengok sekali.. ada budak pompuan dlm kapalterbang… lepas tu fahda tanya, mama budak tu cakap english ke mama? kenapa diorang pandai cakap english?
 
Saya jawab sbb diorang tu hari2 cakap english. lama2 pandai lahh.. tp diorang tak pandai cakap melayu..
 
Fahda jawab balik. kalau mcm tu fahda pun nak cakap english tiap2 hari lahh.. nanti fahda lagi pandai dr doirang , blh cakap melayu, cakap english…
 
haaa lepas tu dia mula lah cakap english.. dia sikit2 dah tahu perkataan dlm english benda2 dalam rumah & bpart badan ni, cam kitchen, bed, bedroom, pillow, hair, hand, elbow, mattress, room, toilet.. jadinya broken english kelam kabut dibuatnya.. tp sbb dia ni rajin bertanya so bnyk benda lah dia tangkap.
 
pagi tadi lepas mandi dia cakap… mama, i dah bath. boleh ambik towel i… leg i, face i, hand i, hair i.. err ape lagi.. toes i, nose i, mouth i dah basah. Mamaaaa.. basah dalam english ape?
 
hehee.. kelakar lak..  skrg ni cakap dgn saya ber u & i…  nampaknya from now on everyday is our English day…alhamdulillah Fahda ni memang rajin belajar & cepat tangkap pula tu…