Aku..
– decide nak resign from current company
– nak cari kerja lain, nak tukar environment baru, nak tinggalkan kerja2 yg sentiasa menunggu ku di current office
– nak lari dari mereka yang sentiasa mempergunakan aku untuk menaikkan diri mereka sendiri. Aku tujukan khas buat 3 manager di department aku. department setakat 15 orang tp ada 3 org manager.. mereka cuma naikkan orang dia sahaja. evaluation sendiri mesti bagus2, increment bnyk utk diri sendiri, Bonus 20K ke atas dibolot sendiri. Padahal siapa yang buat kerja? Kerja mereka cuma manage sahaja sbb diorang manager. tak payah buat kerja. Manage ape kalau semua kerja bagi kat aku sorang. yang dia itu 8-5 surf internet saja. 1 manager cuma manage aku sorang ajeee… sejak naik manager semua kerja aku sorang je buat. siap bg warning kat aku.. wallaaaa…
– nak lari dari outstanding issue yg si manager tu tinggalkan untuk aku….

tp aku serba salah..
– sbb rumah aku tersangat lah dekat. jalan kaki pun sampai..
– sbb dekat dgn sekolah anak aku, dekat dgn rumah, dekat dgn rumah mak aku.. sekeliling ni tempat aku.
– dah 10 tahun kerja sini.. sedih nak tinggalkan office ni
– sbb gaji sini besar, bonus bnyk, benefit bnyk, walaupun basic aku cuma 3K sj tp total (all allowance+bonus+exgratia) yearly income almost 75K which is everymonth aku dpt dlm > 6K.

tp rezeki di tangan Tuhan.. aku MESTI percaya tu.. sbb ramai ex-officemate yg resign, masa depan diorang cerah kat luar. Semuanya resign sebab 3 stooges tu. aku jer yang bodoh nak tinggal forever kat sini?

tp aku rasa nak resign jugak bila teringatkan 3 stooges kat office aku tu…

any advice…?