teringat last friday pergi tesco.. tak bawak bnyk duit.. ada dalam RM1 – RM2 je kot.. bawak credit card jer.. pas tu fahda minta nak makan KFC.. sebelum tu pun dia dah cakap lapar tp ignore je.. tp dah round lama sgt kat tesco tu, dia lapar laaa.. sian lak.. cam ne ekk.. terus tak beli. terus call husbnd sy balik nanti beli KFC. kalau kfc boleh terima CC dah lama sy beli. sy every week belanja RM50 jerr.. kalau nak beli lebih2 tu, kena gi tempat yg accept CC. sy skrg cam tu.. ATM card tinggal.. sbb bukan ada duit pun dlm bank. bulan ni semua dah tranfer ke OD. balance tinggal RM1 jerr..  :-) 
 
kat rumah lak.. pantang nampak duit terabur sikit mula lah sy kutip masuk tabung fahda. 1 sen pun masuk jugak.. kalau nak kata berkira sangat tu tak lah.. pasal makan tak berkira, brg dapur pun tak berkira.. cuma brg2 yg tak perlu sy betul berkira. Fahda sejak masuk sekolah tak de baju baru, sbb baju yg ada boleh dipakai lagi. walaupun kecik, dah senteng sikit masih leh pakai. seluar jeans di beli last yr pun buat basahan gak. syg lah beli mahal2 tp pakai sekali dua aje..  budak2 ni beli jeans je senang, tukar2 tshirt aje. Nasib baik fahda ni jenis slim orangnya baju masa age 3-4 years pun masih boleh pakai lagi buat basahan. Cuma bab seluar tu lah senteng sikit…
 
Dulu kalau sy tak kenal bab2 kewangan ni, HARUS saya beli baju fahda setiap bulan…? oppss tidak tentu.. kdg2 hampir setiap minggu. Sekarang selagi baju tu boleh dipakai… pakai lah nak!  dan sy puji Fahda sebab tidak cerewet dan tidak memilih baju yg hendak dipakai.. cuma dia boros bab2 barang2 sekolah.. asyik2 nak pensel warna baru.🙂 biasa lah budak2.. bab belajar sy tak kisah sgt.. sbb nampak hasilnya.. a part of my investment.
 
ape sy membebel ni… cacamerba… ntah lah fikiran bercelaru!! sakit mata naik jadi sakit kepala…!!!