baru-baru ini seorang officemate ku telah resign within 24 hours. Masing2 tertanya2 kenapa dia resign 24 hours. Pelbagai tekaan dibuat, namun si kawan hanya diam membisu saja, tak de reason katanya. Saja sebab boring. hahh.. semua tercengang. yelah kawan tu dah almost 20 years kerja sini. ada yang meneka dia kena jackpot 1 juta. tak payah kerja lagi.. hehee tu andaian saja.

Tapi kalau sy dapat duit terpijak 1 juta.. ape yg saya buat? Resign 24 hours, lepas tu buat ape? Entahlah… kalau betul sy resign 24 hours semuanya sbb nak balas dendam pada boss di office dan jugak user2 (dan rakan2 office) yang kadang2 memeningkan kepala.. Ramai x-officemate yang dapat resign dr office ini mengibaratkan keluar dr ‘neraka’.

aku nak resign..? kalau sekrg may be sbb aku boring kerja.. sudah masuk 2 hari tp mood tu tak datang2 jugak. malas2.. malas2.. nak kena terjah dgn boss baru nak buat kot.. hmm tak jugak. lg boss marah lagi aku malas.. huahuahuaa… cuma sekrg tak nampak ada peluang untuk belajar & everyday buat benda yang sama saja.

Ya-allah ya Tuhan ku.. jadikanlah hari ini lebih baik dr hari semalam. dan kau ampunilah dosa-dosaku. Amiinn…