Rasanya ramai yang telah menggunakan OD/ASB sebagai tools dlm financial kewangan mereka. Bagi saya pula mula mengenali OD/ASB ni pada February 2007 setelah berjumpa kak aniz anwar di rumahnya. Melalui nya saya dan suami menghadirkan diri ke seminar revolusi kewangan bersama En Aziz Ibrahim CFP.  Dan dari situ lah episod kami… kami hanya mampu menyediakan 30K sahaja sebagai platform, itu pun setelah 8  bulan menyimpan & di tambah dgn duit bonus, serta duit terpijakk.. alhamdulillah.

saya bnyk membaca mengenai pengurusan kewangan yang betul menggunakan OD/ASB yang rancak diperkatakan di forum2 di internet. semua testimonial menjadi pendorongku untuk terus merancang kewanganku dan menghapuskan hutang2 yang tak tahu laaa.. dari mana datangnya. semuanya akibat sikap tak nak ambil tahu ke mana datang dan perginya wang tersebut.. hahaaa..

Forum :
Cari Forum – Family Discussion
http://eblog.cari.com.my/?viewthread-318508.html

Melayu forum
http://www.melayu.com/perkampungan/viewtopic.php?t=31995&sid=78e95d0c0cfbcad2eb0d0952e551ff04

JomLAYAN – menukar beban hutang kepada aset
http://www.jomlayan.com/mybb/archive/index.php/thread-6409.html
di sini disenaraikan blog2 yang berkongsi cerita mengenai OD/ASB.
http://hidupaman.blogspot.com/2008/01/permulaan-semangat-baru.html

Millionaire Mommy in the Making
http://fiqblog.com/2007/11/27/od-asb-cc-and-what-not/
http://fiqblog.com/2008/01/14/micro-manage-your-money-with-odasb/

Explaining the ASB Loan Plus OD Method at Irwan’s
http://www.irwan.biz/explaining-the-asb-loan-plus-od-method/

Planning Financial For you Future
http://futurefinancial.blogspot.com/2007/05/some-financial-tools.html

Jutawan to Be
http://www.pie2020.com/category/pengurusan-kewangan/

Testimonial OD/ASB
http://testimonial-bebashutang.blogspot.com/

Increase your income and maximize you saving and investment
http://sws-infinite.webs.com/hantaranperkahwinan.htm

Aku kaya
http://mynazha.wordpress.com/2007/07/13/aku-kaya/

Step to financial Freedom
http://ayahwe.blogspot.com/

Pena Maya Mencoret
http://www.deraman.com/blog/category/kewangan/

Advertisements